• Krabička plná peňazí odovzdaná!!!

          • Psíkovia nás v pondelok poobede privítali hlasným štekaním. Okrem bezmála 500 eur sme však priniesli do útulku niečo viac. Ochotu zdieľať osud tých nemých tvarí a podať "priateľskú labku".  

            S pani Inge, prevádzkarkou psieho útulku v Trnave, sme sa dnes videli prvýkrát. Bola úprimne rada, že sme prišli a pomohli. V útulku pracuje viac-menej zadarmo už 17 rokov. Ona ho vytvorila. Vraví, že ju to stále baví, aj keď to nie je jednoduché a nevie, kto to bude robiť po nej.Ona, ani jej dvaja pomocníci nepoznajú dovolenku. Útulok s asi 40 psíkmi žije z 2 percent z daní a veľmi skromného príspevku od mesta. Asi tri štvrtiny hafanov sa nikdy nedostane na odopciu, nikto ich nechce. Žili život, kedy už ľuďom proste neveria... Útulky sú plné a nedajú sa pristaviť poschodia.

            Jeden z pracovníkov prišiel na konci za mnou a pokojne hovorí: " Pani učiteľka,aby ste si nemysleli... Tí psíkovia sú tu šťastní. Neľutujte ich. Toto je ich domov. Lepší ako mali predtým."

             V mene pani Inge z trnavského útulku - Ďakujem!

          • MDD 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD 2022.

            Na MDD bolo super! Hneď v úvode sme spojili svoje " dlane dokorán" a vytvorili 32,8 m dlhú reťaz detských dobrých skutkov. Stali sme sa tak vzorom pre ostatné ZŠ, ktoré sme týmto vyzvali, aby sa k nám pridali. Pre deti z 1. stupňa si šikovné pani učiteľky a deviataci pripravili skvelé športové disciplíny na multifunkčnom ihrisku. Za svoju šikovnosť premenenú na hracie eurá si vysúťažili krásne hračky a darčeky. Tínedžeri z druhého stupňa pri volejbalovom turnaji úspešne prepotili pár tričiek, vyobracali sa aj pri pingpongu, futbale a ďalších športových atrakciách.Pre šikovné ruky bolo pripravených veľa zaujímavých kreatívnych stanovíšť. Deň sa však niesol aj v znamení našich štvornohých kamarátov z útulku. Podarila sa nám vyzbierať neuveriteľná čiastka 500€! Deti s odhodlaním pomôcť správnej veci predávali domáce výrobky od šikovných spolužiakov a ich úžasných rodičov- limonádu z domácich sirupov, muffinky, makrónky, palacinky, perníky, praclíky a iné dobroty od výmyslu sveta, rôzne hračky, šperky, náramky, boxy s prekvapením, mydielka, svietniky a všeličo iné, možné aj nemožné. Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým mohli naše deti mať ten najkrajší Deň detí.

          • PYTAGORIÁDA

          • 2. 6. 2022 sa v Bratislave konalo celoštátne kolo Pytagoriády 2021/2022,

            S radosťou oznamujeme, že David Škubla (6. ročník) skončil na 2. mieste vo svojej kategórii. GRATULUJEME...

          • Podaj labku a pomôž.

          • Milí rodičia!

            V piatok, 3.6.2022, bude u nás v škole veselo. Okrem merania reťaze dobrých skutkov našich/ Vašich detí, rôznych zaujímavých stanovíšť a súťaží v rámci MDD, sa uskutoční aj benefičná zbierka pod názvom "PODAJ LABKU a pomôž". 

            Deti si budú môcť kúpiť výbornú domácu limonádu, rôzne chutné koláčiky z domácej kuchyne, "mačku vo vreci", náramky, voňavé mydielka, svietniky či iné hand-made výrobky od našich šikovných žiakov. Kúpou akéhokoľvek výrobku v našom stánku finančne prispejete psiemu útulku v Trnave, ktorý si deti vybrali ako cieľ svojej  pomoci. 

            Vopred Vám srdečne  ĎAKUJEME a tešíme sa, že sa spolu spojíme v konaní milej, nezištnej a správnej veci.