• Prijatie detí u pani prezidentky.

          • Prinášame vám fotky z výnimočnej návštevy v prezidentskom paláci vďaka nášmu mimoriadnemu oceneniu. Martin Patrikár predniesol pani prezidentke milý prejav za všetky ocenené deti ankety Detský čin roka 2022 a Majka Pekarovičová robila našej škole krásnu usmiatu a dobrosrdečnú reklamu. Mali sme jedinečný zážitok.

          • BLŠÍ TRH

          • Ďakujeme všetkým deťom aj rodičom, ktorí akoukoľvek formou podporia našu zbierku!

          • Matematická olympiáda

          • Dňa 12. 4. 2023 sa konalo okresné kolo Matematickej olympiády. Náš žiak, David Škubla, v kategórii Z7 obsadil skvelé 1. miesto.Gratulujeme !

          • Pozvánka na Majáples v Malženiciach.

          • Viacerí sa pýtate, čo je to vlastne ten Majáples, nech sa páči, stručné vysvetlenie, ako vznikla myšlienka zorganizovania Majáplesu. Pôvodne sme chceli naviazať na Školský ples, avšak nenašli sme voľný a vhodný termín, tak sme zaexperimentovali a rozhodli sa, že skúsime zorganizovať ples v máji a nazvali sme ho Majáples. Cieľom tohto a veríme, že aj ďalších ročníkov, je vyzbierať peniaze na rekonštrukciu/modernizáciu antukového ihriska v areáli školy, nakoľko vieme v akom je stave a je veľká škoda nevyužiť potenciál tohto areálu. Cieľ je našetriť aspoň nejaký finančný základ, ktorý by nám ako občianskemu združeniu vedel dopomôcť uchádzať sa o nejaké granty/výzvy na túto nie lacnú rekonštrukciu. Budeme sa teda veľmi tešiť, ak tento náš nápad podporíte svojou účasťou na plese. ĎAKUJEME, tešíme sa na Vás.

            Rodičovské združenie pri ZŠ Malženice.

          • Chemická olympiáda

          • Dňa 30.3.2023 sa uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiýdy, kategória D. Našu školu reprezentoval žiak Richard Papcun. Richard sa stal úspečným riešiteľom chemickej olympiády. Gratulujeme...

          • Pytagoriáda

          • V dňoch 20. 3. – 21. 3.2023 sa konalo okresné kolo Pytagoriády, kde naši žiaci, Simona Uherčíková, Dávid Lackovič, Karolína Zichová a Barbora Mucinová boli úspešní riešitelia. 

            Teodor Terenzani v kategórii P5 a David Škubla v kategórii P7, obsadili skvelé 1. miesta a David Škubla postúpil na celoslovenské kolo. Gratulujeme !

          • Včelárstvo

          • Dňa 22.3.2023 sme v škole privítali vzácnu návštevu. Prišiel medzi nás pán včelár Karol Lackovič. Porozprával nám veľa zaujímavostí o svojej záľube - včelárstve. Trpezlivo odpovedal na množstvo zvedavých otázok detí. Ďakujeme a želáme veľa radosti zo včelárskej práce.

          • 'Obedy zadarmo' - zmeny od 1.5.2023

          • 'Obedy zadarmo' - zmeny od 1.5.2023

            Od 1.5.2023 sú znovu zavedené plošné obedy zadarmo pre deti základnej školy a deti posledného ročníka materskej školy.


            Zmeny:

            ·  rodič musí o dotáciu na stravu požiadať - pre uľahčenie všetkých zúčastnených strán je možnosť podávať žiadosť cez EduPage. Pozor, žiadosť podávate za každé dieťa samostatne.
            - viac pozrite Informácie k žiadosti rodiča o dotáciu na stravu cez EduPage

             

            ·  znovu je súbeh daňového bonusu a dotácie na stravu pre deti ZŠ, ktoré dovŕšili 15 rokov
            Uplatnením dotácie na stravu zákonný zástupca neprichádza o daňový bonus.

             

            ·  výška dotácie je rôzna – pre MŠ 1,40 €, pre 1. stupeň ZŠ 2,10 € a pre 2. stupeň 2,30 €
            - sumy zodpovedajú 5. finančnému pásmu A

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to elektronicky prostredníctvom Edupage v časti Žiadosti/vyhlásenia, a to najneskôr v termíne do 15. apríla 2023.

             

            V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov prostredníctvom : Prihlášky na stravovanie ktorú si vypýtajte cez edupage u riaditeľa školy, budú poslané domov na vyplnenie.

             

            V prípade, ak nepožiadate o dotáciu zariadenie školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu.

            Príspevok na stravu platí len pre dieťa, ktoré sa zúčastní vyučovania. Ak sa žiak nemôže zúčastniť vyučovania, je nutné ho zo stravy odhlásiť – inak bude suma za obed účtovaná zákonnému zástupcovi.

             

            Bez zmeny:

            ·  príspevok na stravu dostane aj mladšie ako päťročné dieťa v materskej škole vtedy, ak ide o rodinu, ktorá dostáva dávky v hmotnej núdzi, alebo ktorá má príjem najviac vo výške životného minima

            ·  príspevok na dieťa v materskej škole patrí rodičovi aj vtedy, ak je v MŠ najmenej 50% detí z domácností, ktorým sa poskytuje dávka v hmotnej núdzi

            ·  ak škola dieťaťu nedokáže zabezpečiť diétne jedlo, rodič dostane finančný príspevok
             

            Podrobný popis zmien, termíny ako aj vzory žiadostí nájdete na oficiálnych stránkach:
            Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR
            Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny SR

             

          • Krajské kolo streľby zo vzduchovej pušky

          • Dňa 17.3.2023 sa v Holíči uskutočnilo krajské kolo streľby zo vzduchovej pušky. Okres Hlohovec reprezentovalo 8 žiakov z našej školy. Adrika Piknová vyhrala kategóriu starších žiačok so ziskom 280 bodov a vystrieľala si postup na Majstrovstvá Slovenska. Tobiáš Nagy sa so ziskom 277 bodov umiestnil na 3. mieste v kategórii mladších žiakov. Družstvo starších žiakov (Adriana Piknová, Andrej Lőffler a Matej Kleštinec) obsadilo v kategórii starších žiakov fantastické 2. miesto a vytvorilo rekord našej školy 838 bodov (z 900 možných). Družstvo mladších žiakov (Melánia Zacharová, Tobiáš Nagy a Oliver Samuel) obsadilo v kategórii mladších žiakov taktiež krásne 2. miesto. Uznanie si zaslúžia aj Nikolka Kačincová a Tomáš Kubiček, ktorí nás reprezentovali ako jednotlivci.Link na video z Holíča - http://csrtv.sk/sk/Aktualne-vysielame-a-archiv/4db1a931-47c9-45bf-bd0a-cc1b33d0eb5f

          • Hollého pamätník 2023

          • Hollého pamätník 2023

             

            Dňa 16.03. sme zorganizovali školské kolo recitačnej súťaže v prednese textu.  Zúčastnili sa 29 žiaci, ktorí súťažili v 3 kategóriách rozdelených na poéziu a prózu.  Najsilnejšou kategóriou v počte recitátorov bola práve tá najmladšia, kde nám svojím prednesom  dušu potešilo  20 recitátorov. Máme radosť z veľkého záujmu,  zanietenosti pre túto aktivitu, o to viac po dlhšej nútenej pauze. Ale s potešením, že opäť  spoznávame nové tváre s nádejou súťažiť aj pre budúce roky.  Z tohto dôvodu bolo ocenených  diplomom, knihou a magnetickou  záložkou 15 žiakov. Všetci neumiestnení žiaci boli taktiež odmenení za účasť a odvahu  vecnou cenou v podobe zápisníkov či pier, aby si mohli prípadné svoje prvotiny v tvorbe zapisovať. Žiaci z 1. miest postupujúci do okresného kola:  Lenka Kukumbergová, Klára Sitárová , Simona Triznová a Karolína Zichová.

            Umiestneným gratulujeme a s ostatnými recitátormi sa tešíme  na spoluprácu aj v budúcom šk. rok.

          • Voda pre klímu - svetový deň vody.

          • Pri príležitosti DŇA VODY sa v našej škole uskutočnil workshop VODA PRE KLÍMU. RNDr. Ivan Matušek, predseda občianskeho združenia VPK,  našim žiakom zaujímavým spôsobom predstavil 3D model zadržiavania vody v krajine.

            Prišiel s osvedčeným nápadom, že lepšie je raz vidieť, ako dvakrát počuť a úplne najlepšie je vlastnoručne si odskúšať ako to funguje. Ponúkol našim žiakom možnosť vlastnoručne si vyskúšať ako vznikajú povodne, ako sa im dá zabrániť a ponúkol nám aj možnosti, ako môžeme takéto situácie riešiť. 

            S 3D modelom krajiny sme skúmali aj prírodné zákony, lepšie sme porozumeli tomu, ako sa voda správa v krajine, čo všetko dokáže...a aj tomu, aká je voda životne dôležitá. Zatiaľ z našich vodovodných kohútikov tečie...buďme za to vďační...

            ...a naša vďaka patri aj p. RNDr. Matušekovi.

          • Riaditeľské voľno

          •  

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Trakovice oznamuje rodičom, že v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje žiakom 5. — 8. ročníka Základnej školy s materskou školou Trakovice,  dňa 22. marca 2023 riaditeľské voľno.

            Žiaci ročníkov 1. – 4. Budú mať štyri vyučovacie hodiny, školský klub funguje bez zmien.

            Odôvodnenie: Riaditeľské voľno je udelené žiakom z organizačných dôvodov— Testovanie 9.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 19.1.2023 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, kde naši žiaci dosiahli veľmi pekné výsledky. David Škubla 2. miesto a Peter Skácel 4. miesto. Obom žiakom srdečne gratulujeme.

          • Hodnotenie škôl INEKO

          • Milí rodičia,

            radi by sme sa s vami podelili o radosť z výsledkov v rámci hodnotenia INECO. Naša škola sa umiestnila na krásnom 9. mieste spomedzi všetkých 151 základných škôl v Trnavskom kraji. A v užšom vnímaní, v rebríčku plnoorganizovaných (bez malých škôl) ZŠ v Trnavskom kraji, sme
            na 6. mieste zo 77 škôl. Tešíme sa z úspechu, ktorý je výsledkom spolupráce učiteľov, žiakov i rodičov.