• MDD 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD 2022.

            Na MDD bolo super! Hneď v úvode sme spojili svoje " dlane dokorán" a vytvorili 32,8 m dlhú reťaz detských dobrých skutkov. Stali sme sa tak vzorom pre ostatné ZŠ, ktoré sme týmto vyzvali, aby sa k nám pridali. Pre deti z 1. stupňa si šikovné pani učiteľky a deviataci pripravili skvelé športové disciplíny na multifunkčnom ihrisku. Za svoju šikovnosť premenenú na hracie eurá si vysúťažili krásne hračky a darčeky. Tínedžeri z druhého stupňa pri volejbalovom turnaji úspešne prepotili pár tričiek, vyobracali sa aj pri pingpongu, futbale a ďalších športových atrakciách.Pre šikovné ruky bolo pripravených veľa zaujímavých kreatívnych stanovíšť. Deň sa však niesol aj v znamení našich štvornohých kamarátov z útulku. Podarila sa nám vyzbierať neuveriteľná čiastka 500€! Deti s odhodlaním pomôcť správnej veci predávali domáce výrobky od šikovných spolužiakov a ich úžasných rodičov- limonádu z domácich sirupov, muffinky, makrónky, palacinky, perníky, praclíky a iné dobroty od výmyslu sveta, rôzne hračky, šperky, náramky, boxy s prekvapením, mydielka, svietniky a všeličo iné, možné aj nemožné. Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým mohli naše deti mať ten najkrajší Deň detí.

          • PYTAGORIÁDA

          • 2. 6. 2022 sa v Bratislave konalo celoštátne kolo Pytagoriády 2021/2022,

            S radosťou oznamujeme, že David Škubla (6. ročník) skončil na 2. mieste vo svojej kategórii. GRATULUJEME...

          • Podaj labku a pomôž.

          • Milí rodičia!

            V piatok, 3.6.2022, bude u nás v škole veselo. Okrem merania reťaze dobrých skutkov našich/ Vašich detí, rôznych zaujímavých stanovíšť a súťaží v rámci MDD, sa uskutoční aj benefičná zbierka pod názvom "PODAJ LABKU a pomôž". 

            Deti si budú môcť kúpiť výbornú domácu limonádu, rôzne chutné koláčiky z domácej kuchyne, "mačku vo vreci", náramky, voňavé mydielka, svietniky či iné hand-made výrobky od našich šikovných žiakov. Kúpou akéhokoľvek výrobku v našom stánku finančne prispejete psiemu útulku v Trnave, ktorý si deti vybrali ako cieľ svojej  pomoci. 

            Vopred Vám srdečne  ĎAKUJEME a tešíme sa, že sa spolu spojíme v konaní milej, nezištnej a správnej veci.

          • Geografická olympiáda - celoslovenské kolo.

          • V celoslovenskom kole geografickej olympiády sa Samko Šimanský, žiak 8.A triedy v konkurencii medzi 30 najlepšími žiakmi z celého slovenska (aj deviatakov) umiestnil na parádnom 5. mieste. Ku krásnemu umietneniu blahoželáme...

          • "MIA dance festival"

          • Naši tanečníci v zložení T. Adamková, V. Kačincová, V. Varínska, N. Malovcová, M. Valovičová, T. Latáková, S. Baxová, N. Cepko, N. Štefanovičová, L. Moravčíková, N. Krchňavá, S. Krchňavá, N. Lukáčová, L.M. Glachant, V. Žemlová, S. Rihová, L. Hlavandová, K. Zichová, M. Lackovič, S. Pisklová a L. Sitárová pod vedením Janky Šipkovskej, získali na festivale "MIA dance"  14.5.2022 v Trnave 1. miesto .... srdečne gratulujeme.

          • Testovanie 9_2022 - výsledky

          • S potešením oznamujeme, že žiaci deviateho ročníka dosiahli v celostovenskom testovaní úspešnosť z predmetu MAT 61,7% a z predmetu SJL 65,7%, čím boli úspešnejší oproti národnému priemeru o 8,5 respektíve o 6,6 percenta. Žiakov pripravovali Mgr. Vladimír Žigo a Mgr. Zuzana Krajčovičová. Gratulujeme...

          • "Leopoldovský kapor"

          • V rybárskej súťaži "Leopoldovský kapor" nás reprezentovali žiaci: Filip Forgáč, Henrich Mikulášik, Michal Patrikár, Kristián Lackovič a Sofia Pisklová. Naši žiaci obsadili krásne pódiové 3. miesto. GRATULUJEME!!!

          • Dejepisná olympiáda.

          • Dávame do pozornosti, že žiak Samuel Šimanský bol prvý v krajskom kole Dejepisnej olympiády a postúpil do celoštátneho kola, ktoré sa bude konať už budúci víkend v Bratislave. Samkovi držíme palce...

          • Projekt SSTZ ,,Stolný tenis do škôl ,,

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt SSTZ ,,Stolný tenis do škôl ,, .

            Projekt SSTZ ,,Stolný tenis do škôl ,, je projektom Slovenského stolnotenisové zväzu. Cieľom Projektu je zvýšenie popularizácie stolného tenisu medzi najmenšími, zvýšenie registrovanej ako aj neregistrovanej mládežníckej základne. Postupne vytvoriť dlhodobý projekt rozvoja školského športu so zameraním na najmladšie ročníky a vytvoriť podmienky pre možnosť zapojiť deti do dlhodobých športových aktivít. V rámci projektu bol základnej škole odovzdaný nový stolnotenisový stôl a rôzne ďalší materiál. Propagácie sa zúčastnili reprezentantky Slovenska v stolnom tenise Ema Labošová a Simona Horváthová.

          • Pytagoriáda

          • Naši žiaci sa úspečne zúčastnili okresného kola matematickej pytagoriády.

            Vo svojich klategóriách školu reprezentovali:

            David Škubla (1. miesto), Samuel Šimanský (2. miesto), Juraj Lackovič (3. miesto), Scarlet Rihová, Barbora Mucinová, Laura Hlavandová, Miroslav Bartek, Nina Ďurišová, Katarína Bolečková, Jozef Škrobák, Veronika Mucinová, Nikola Lukáčová, Nela Krchňavá, Adam Jalšovský, Matúš Ardan

          • Olympiády.

          • S potešením oznamujeme, že žiak Kristián Katrinec vyhral okresné kolo biologickej olympiády kategória D. 

            Zároveň žiak David Škubla vyhral okresné kolo matematickej olympiády kategória Z6. V matematickej olympiáde v kategórii Z7 pekne reprezentovali školu aj Matúš Ardan a Matej Drgoň

            Najvačší úspech dosiahol žiak Samuel Šimanský, ktorý vyhral krajské kolo geografickej olympiády v kategórii E  a bude nás reprezentovať v celoslovenskom kole.

          • Zápis do prvého ročníka 2022/2023

          •  

            ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA 2022/2023


            Termíny zápisu do školy

            Na našej základnej školy sa zápis uskutoční 04. - 06. apríla 2022 v čase od 13.00 do16.00.

             

            Priebeh zápisu

            Škola sprístupní na svojej webovej stránke (https://zstrakovice.edupage.org/) elektronickú prihlášku zápisu do prvého ročníka.  Zákonný zástupca prihlášku elektronicky vypíše.

            Na zápis nie je potrebné dostaviť sa spolu s dieťaťom. Prichádzajú  len zákonní zástupcovia. Tí si prinesú občiansky preukaz zákonných zástupcov, rodný list dieťaťa, splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zákonného zástupcu dieťaťa (príloha), doklady o prípadnom vyšetrení dieťaťa v CPPPaP. Škola vytlačí elektonickú prihlášku, ktorú na mieste podpíšu rodičia a spolu so zamestnancom školy skontrolujú uvedené údaje. Prosíme o poplatok 10€ na pomôcky a učebné materiály. 

             

            Pri zápise žiakov do prvého ročníka ZŠ sa zisťujú záväzne počty žiakov prihlásených na povinne voliteľný predmet náboženská výchova alebo etická výchova pre nasledujúci školský rok a navštevovanie školského klubu (družina). 

             

            Podľa § 144a zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. 

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak: 

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),
            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať)  alebo
            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad písomným vyhlásením podľa prílohy č. 2).   

            Na prihláške postačuje podpis  len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (príloha ).

             Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahlo školskú zrelosť môže riaditeľ školy, na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, rozhodnúť o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania. Povinnou súčasťou žiadosti je súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast a súhlas príslušného zariadenia CPPPaP s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.  

             

            Dôvodom na pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole môže byť:

             

            • dieťa sa narodilo medzi májom a augustom;
            • má problémy s výslovnosťou alebo nevie formulovať vety;
            • nevydrží sa sústrediť a nezapamätá si vetu;
            • nedokáže sa orientovať v čase, neovláda priestorovú orientáciu;
            •  nevie dodržiavať základnú hygienu, samostatne sa obliekať, obúvať, vyzliekať, nevie stolovať;
            •  nepozná údaje o sebe (rodine, adresu, vek)
            •  nemá záujem o učenie, nie je prirodzene zvedávé na nové veci, nekladie otázky;
            •  je nezrelé, neposedné, netrpezlivé;
            •  dieťa je príliš malé na to, aby mohlo sedieť v školskej lavici.

            prílohu nájdete na stránke 

            https://www.minedu.sk/usmernenie-k-prijimaniu-deti-na-vzdelavanie-v-zakladnej-skole-na-skolsky-rok-20222023/

          • Jazykové súťaže

          • Hodžov novinový článok

            Júlia Vančová, žiačka 9.B triedy, sa zúčastnila  celoslovenskej literárnej súťaže HNČ, ktorú organizujú ZŠ s MŠ M. Hodžu  v spolupráci s Ústavom politických vied SAV a vydavateľstvom SAV Veda. 14. ročník  sa niesol pod témou Ako vnímať svet otvorenými očami.  Zo 139 prác  sa Júlia umiestnila v zlatom pásme. K úspechu jej blahoželáme a tešíme sa spolu s ňou.  

            Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

            Tešíme sa aj z úspechu  Viktórie Masnicovej, žiačky 9.B triedy, ktorá  sa zapojila do okresného kola jazykovej súťaže a  umiestnila sa na  peknom treťom mieste. Gratulujeme.

             

          • Geografická olympiáda

          • S radosťou oznamujeme, že žiak Samuel Šimanský (8.A) sa v súťaži okresného kola geografickej olympiády kategória E,  pod vedením Mgr. R. Slováka umiestnil na prvom miete a postupuje na krajské kolo. Gratulujeme.

          • Ag testy pre žiakov.

          • Práve bolo spustené zisťovanie záujmu o ďalšie domáce Ag testy pre žiakov. Za každé dieťa je treba zadať záujem samostatne. Záujem je možné zahlásiť v edupage v sekcii "Prihlasovanie". Zisťovanie prebieha do 23.2.2022 do 12:00.

          • Biologická olympiáda

          • S radosťou oznamujeme, že žiačky Natália Kováčiková a Júlia Vančová (9.B) sa v súťaži okresného kola biologickej olympiády kategória C, pod vedením pani učiteľky Ing. A. Holickej umiestnil na druhom resp. piatom mieste a sú úspešné riešiteľky.  Natála Kováčiková zároveň postupuje na krajské kolo. Gratulujeme.

          • Dejepisná olympiáda

          • S radosťou oznamujeme, že žiak Samuel Šimanský (8.A) sa v súťaži okresného kola dejepisnej olympiády kategória D, s počtom bodov 89,5 z 90 možných pod vedením Mgr. K. Hercegovej umiestnil na prvom miete a postupuje na krajské kolo. Gratulujeme.