• Pár slov na záver...

          • Vážení rodičia, ctení kolegovia, milí žiaci!

             

            Dni rýchlo plynuli jeden za druhým a žiaci  dychtivo ako včielky nasávali do seba nové vedomosti z mnohých  oblastí.  Ale tie dni sa nedajú vrátiť späť – iba ak sa budete chcieť  vracať v  spomienkach. Dnes sa na krátky čas lúčime.   Spoločne sme strávili veľa pekných, no nie vždy ľahkých pracovných dní,  ktoré nám však nakoniec priniesli  vysnívané ovocie v podobe výsledkov žiakov a vyčarili úsmev na tvári. Pedagógovia sa  každodenne snažili vštepovať do žiakov  nielen vedomosti z rôznych oblastí,  no  kládli dôraz  i na ich  osobnostnú stránku, aby z nich  vyrástli charakterní, milí ľudia rozdávajúci pokoj a radosť. Hoci žiakov vychovávajú rodičia, no vplývajú na nich spolužiaci, pedagógovia, kamaráti, priatelia, ktorí ich môžu v živote posmeliť, ale zároveň  aj ľudia, ktorí môžu ich  sebavedomie ubiť. Prial by som si a v svojej práci sa  snažím o to, aby v našej škole prekvitala príjemná atmosféra, lebo iba z pozitívneho prostredia môže vyjsť plnohodnotná bytosť. 

            Vďaka kolektívu z Rodičovskej rady a ich aktivitám si mohli žiaci zažiť i príjemné chvíle plné zábavy. Ďakujem za spoluprácu žiakom, učiteľom, rodičom i kolektívu zamestnancov, ktorí sa starali o naše chuťové bunky či o čistotu interiéru a exteriéru, pani ekonómke aj pánovi starostovi, teda  mnohým, ktorí sa akýmkoľvek pričinením podieľali na fungovaní školy počas už končiaceho sa školského roka 2022/2023. V našej snahe bude i naďalej  hľadať nových mladých ambicióznych ľudí, teda  pracovať so žiakmi, aby zažívali pocit úspechu a šťastia, ktoré ich možno kamsi v živote posunú.

            Dovolím si ukončiť slovami  veľkého rozprávkara, Hansa Christiana Andersena, ktorého príbehy sú poučením aj pre dospelých. „Tešme sa aj z tých najmenších maličkostí, pretože nikdy nevieme, či nám život prinesie ešte niečo krajšie a väčšie.“  Leto kraľuje. Prajem vám  leto plné krásnych zážitkov, pevné zdravie a žiakom radostné prázdniny so svojimi blízkymi aj vzdialenými.

                                                                                            S úctou a vďakou

                                                                                                                                  Róbert Harsányi,  riaditeľ školy

          • Výlet Smolenice

          • Dňa 27.6.2023 žiaci 1.stupňa navštívili včelársku záhradu v Smoleniciach. Dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií zo života včielok, ochutnali sladký med, vyrobili si sviečku z včelieho vosku a minuli všetky peniaze v obchodíku. K vydarenému školskému výletu prispelo aj skvelé počasie.

          • Dotácia na stravu od 01.09.2023 do 31.12.2023

          • Vážení rodičia, tí,ktorí ste tak ešte neurobili, a chcete opätovne získať nárok na dotáciu na stravu v školskej jedálni od 01.09.2023, prosím, aby ste čo najskôr vyplnili Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou ( cez Žiadosti/Vyhlásenia) za každé dieťa zvlášť. Ak zápisný lístok na stravovanie s návratkou nevyplníte, nezískate nárok na dotáciu na stravu od štátu a budete platiť od budúceho školského roka 2023/24 plnú výšku stravného. Podmienky stravovania a odhlasovania sa od 01.09.2023 zatiaľ nemenia.

            Ďakujem za porozumenie a včasné vyplnenie žiadosti.PaedDr. Róbert Harsányi

          • Malženice - koncoročná disco.

          • RZ v Malženiciach pozýva všetky deti na koncoročnú disco, ktorá sa uskutoční dňa 30.06.2023, v piatok, so začiatkom o 18tej hodine na futbalovom ihrisku v Malženiciach. O zábavu sa postará DJ KISSO. Pripravený bude bufet pre deti- HOT-DOG, kofola, minerálka ako aj bufet pre dospelých pivo a cigánska. Pre deti je pripravená aj odmena za úspešne absolvovanie školského roka. Pre viac info sledujte našu FCB stránku.

          • Mimoriadna situácia s dodávkou elektrickej energie.

          • Dobrý deň.
            Milí rodičia, vzhľadom k dnešnej mimoriadnej situácii s distribúciou elektrickej energie venujte pozornosť tomuto oznamu.

            Žiaci prvého stupňa budú končiť 4. vyučovacou hodinou.
            Obed bude pre všetky deti prvého stupňa zabezpečený v normálnom režime.
            Školský klub bude pracovať bez obmedzení.

            Nakoľko vieme zabezpečiť obed v obmedzenom režime len pre škôlku a prvý stupeň,
            no nie pre žiakov druhého stupňa budú dnes žiaci druhého stupňa končiť 4. vyučovacou hodinou bez zabezpečeného obeda.
             

          • Dopravné ihrisko.

          • Dňa 21.6.2023 žiaci 1. a 2. ročníka strávili vyučovanie netradične. Jednu hodinu teoretickej prípravy a jednu hodinu praktickej prípravy strávili na dopravnom ihrisku v Galante. Aj takouto aktivitou sa žiaci pripravujú na riešenie dopravných situácií v bežnom živote a učia sa základným pravidlám cestnej premávky.

          • Via Historica

          • Dnes k nám zavítala šermiarsko - divadelná kumpánia Via Historica. Počas zážitkovej hodiny dejepisu boli žiakom predstavené významné obdobia a udalosti z našej aj svetovej histórie. Táto hodina “v inom šate” zožala veľký úspech. Pánom zo ZUM-u veľká vďaka, a tešíme sa aj na budúcu spoluprácu!

          • Prijatie detí u pani prezidentky.

          • Prinášame vám fotky z výnimočnej návštevy v prezidentskom paláci vďaka nášmu mimoriadnemu oceneniu. Martin Patrikár predniesol pani prezidentke milý prejav za všetky ocenené deti ankety Detský čin roka 2022 a Majka Pekarovičová robila našej škole krásnu usmiatu a dobrosrdečnú reklamu. Mali sme jedinečný zážitok.