• Rozprávková párty

          • Dňa 25.12.2023 sa uskutočnila v priestoroch KD v Trakoviciach "rozprávková párty", ktorú pre naše deti pripravili rodičia. Nálada bola ako obyčajne výborná, veď posúdte ...

          • Výsledky zberu papiera.

          • poradie:          trieda:                       meno priezvisko                       kg

            1.                     2.A                          Jakub   Súkup                          838

            2.                     2.A                          Tomáš   Beňo                           827

            3.                     6.B                          Adam    Žemla                          447

            4.                     7.B                          Tobiáš   Nagy                            310

             

            Gratulujeme...

          • Strelci

          • Vo štvrtok 16.11.2023 sme sa zúčastnili na streleckej súťaži "O putovný pohár primátora mesta Hlohovec", ktorá bolo zároveň okresným kolom pre strelcov okresu Hlohovec. Naši strelci bodovali.Okres:starší žiaci: 1. Andrej Lőffler, 2. Tomáš Kubiček, 3. Tobiáš Nagy,staršie žiačky: 1. Kristínka Lackovičová, 2. Hanka Žemlová,mladší žiaci: 1. Tomáš Moravčík, 3. Milan Sobota,mladšie žiačky 1. Nikolka Lukáčová, 2. Kristínka Blažová, 3. Melánia Zacharová,družstvo "A" starších žiakov (Nagy, Kubiček, Lőffler) vyhralo svoju kategóriu a družstvo "B" (Lackovičová, Žemlová, Hováth) skončili na druhom mieste,družstvo "A" mladších žiakov (Zacharová, Lukáčová, Moravčík) vyhralo svoju kategóriu a družstvo "B" (Blažová, Cepko Ninka, Sobota) bolo druhé.Strelci bodovali aj v súťaži "O putovný pohár primátora mesta Hlohovec.Ninka Lukáčová vyhrala v kategórii mladšie žiačky a utvorila si svoj "osobák" 277 bodov, Kristínka Blažová bola tretia s osobákom 231 bodov.Kristínka Lackovičová vyhrala kategóriu starších žiačok a Hanka Žemlová bola druhá.Andrej Lőffler bol v kategórii starších žiakov na 3. mieste.Pohár primátora si odnieslo družstvo z Holíča a my sme opäť skončili na 2. mieste.

          • Streľba.

          • DŇA 27.10.2023 SA V TRAKOVICIACH STRIEĽALO!!! Ale v telocvični základnej školy, kde sme súťažili v rámci Krajskej školskej streleckej ligy trnavského kraja a bojovali o putovný pohár starostu obce Trakovice. A bolo nás neúrekom, presne 60 strelcov. Zvládli sme to organizačne a mali aj nejaké úspechy!!! Nikolka Lukáčová si vystrieľala v kategórii mladších žiačok 3. miesto, Melánia Zacharová brala zemiakovú medailu (4. miesto) a Kristínka Blažová skončila piata. Hanka Žemlová si vystrieľala v kategórii starších žiačok krásne 2. miesto, Kristínka Lackovičová bola piata. Súťažilo 13 družstiev a naše družstvo v zložení Andrej Löffler, Tobiáš Nagy a Matej Kleštinec obsadilo celkovo 3. miesto. Pochvala patrí aj ďalším strelcom, ktorí zabojovali a nesklamali nás - Ninka Cepko, Tomáš Moravčík, Alex Horváth a Tomáš Kubiček. Celkovými víťazmi sa stalo družstvo z Holíča (ako vždy) a odniesli si pohár opäť domov. Poďakovanie patrí aj nášmu sponzorovi - COFFEA DRINKS Trakovice za zabezpečenie pitného režimu.

          • Svedectvá preživších...

          • Naši deviataci sa v rámci vzdelávania zúčastnili výstavy fotografií a videoprojekcie “Svedectvá preživších” v Nyáryovskej kúrii v Bučanoch, organizovanou v spolupráci s SNM - MŽK - Múzeom holokaustu v Seredi.

          • Najkrajšie knihy Slovenska 2022

          • Dňa 20.9.2023 žiaci 3.A a 4.A navštívili výstavu Najkrajšie knihy Slovenska 2022 v krásnych priestoroch Nyáryovskej kúrii v Bučanoch.
            Zoznámili sa so víťaznými knihami, čítali a tvorili s knižkou : Agáta, kde si? , vyriešili zábavný kvíz.
            Dopoludnie sme si zároveň obohatili aj príjemnou pešou prechádzkou do kúrie a späť.

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024

          • Milí rodičia a žiaci.
            Dovoľte nám informovať vás o organizácii prvých školských dní.
            4.9.2023 sa zídeme na slávnostnom otvorení školského roku o 7:30 na nádvorí základnej školy, predpokladaný koniec bude asi o 9:00.
            Vstup do budovy bude pre všetkých žiakov cez vchod od nádvoria oproti zborovni. Tento vchod budeme používať aj naďalej, ostatné vchody budú uzatvorené.
            5.9. – 8.9.2023 sa žiaci prvého ročníka budú učiť 3 vyučovacie hodiny
            5.9. – 8.9.2023 sa žiaci druhého až štvrtého ročníka budú učiť 4 vyučovacie hodiny
            5.9. – 6.9.2023 sa žiaci piateho až deviateho ročníka budú učiť 4 vyučovacie hodiny (vyučovanie bude prebiehať s triednym učiteľom)
            7.9 - 8.9. 2023 sa žiaci piateho až deviateho ročníka budú učiť 4 vyučovacie hodiny, bude prebiehať teoretická a praktická časť účelového cvičenia.
            11.9.2023 sa budú žiaci učiť podľa schváleného rozvrhu hodín.

            ŠKD funguje od 5.9./utorok/hned po skončení vyučovania do 16.00 hod.

            I. oddelenie p. vych. Šipkovská - SKD v 2.A./trieda pri jedálni/,

            II. oddelenie p. vych. Lukáčiková Alena - SKD v 4.A. triede,

            III. oddelenie p. vych. Madunická Jana SKD - v triede pri telocvični.

          • Pár slov na záver...

          • Vážení rodičia, ctení kolegovia, milí žiaci!

             

            Dni rýchlo plynuli jeden za druhým a žiaci  dychtivo ako včielky nasávali do seba nové vedomosti z mnohých  oblastí.  Ale tie dni sa nedajú vrátiť späť – iba ak sa budete chcieť  vracať v  spomienkach. Dnes sa na krátky čas lúčime.   Spoločne sme strávili veľa pekných, no nie vždy ľahkých pracovných dní,  ktoré nám však nakoniec priniesli  vysnívané ovocie v podobe výsledkov žiakov a vyčarili úsmev na tvári. Pedagógovia sa  každodenne snažili vštepovať do žiakov  nielen vedomosti z rôznych oblastí,  no  kládli dôraz  i na ich  osobnostnú stránku, aby z nich  vyrástli charakterní, milí ľudia rozdávajúci pokoj a radosť. Hoci žiakov vychovávajú rodičia, no vplývajú na nich spolužiaci, pedagógovia, kamaráti, priatelia, ktorí ich môžu v živote posmeliť, ale zároveň  aj ľudia, ktorí môžu ich  sebavedomie ubiť. Prial by som si a v svojej práci sa  snažím o to, aby v našej škole prekvitala príjemná atmosféra, lebo iba z pozitívneho prostredia môže vyjsť plnohodnotná bytosť. 

            Vďaka kolektívu z Rodičovskej rady a ich aktivitám si mohli žiaci zažiť i príjemné chvíle plné zábavy. Ďakujem za spoluprácu žiakom, učiteľom, rodičom i kolektívu zamestnancov, ktorí sa starali o naše chuťové bunky či o čistotu interiéru a exteriéru, pani ekonómke aj pánovi starostovi, teda  mnohým, ktorí sa akýmkoľvek pričinením podieľali na fungovaní školy počas už končiaceho sa školského roka 2022/2023. V našej snahe bude i naďalej  hľadať nových mladých ambicióznych ľudí, teda  pracovať so žiakmi, aby zažívali pocit úspechu a šťastia, ktoré ich možno kamsi v živote posunú.

            Dovolím si ukončiť slovami  veľkého rozprávkara, Hansa Christiana Andersena, ktorého príbehy sú poučením aj pre dospelých. „Tešme sa aj z tých najmenších maličkostí, pretože nikdy nevieme, či nám život prinesie ešte niečo krajšie a väčšie.“  Leto kraľuje. Prajem vám  leto plné krásnych zážitkov, pevné zdravie a žiakom radostné prázdniny so svojimi blízkymi aj vzdialenými.

                                                                                            S úctou a vďakou

                                                                                                                                  Róbert Harsányi,  riaditeľ školy

          • Výlet Smolenice

          • Dňa 27.6.2023 žiaci 1.stupňa navštívili včelársku záhradu v Smoleniciach. Dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií zo života včielok, ochutnali sladký med, vyrobili si sviečku z včelieho vosku a minuli všetky peniaze v obchodíku. K vydarenému školskému výletu prispelo aj skvelé počasie.

          • Dotácia na stravu od 01.09.2023 do 31.12.2023

          • Vážení rodičia, tí,ktorí ste tak ešte neurobili, a chcete opätovne získať nárok na dotáciu na stravu v školskej jedálni od 01.09.2023, prosím, aby ste čo najskôr vyplnili Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou ( cez Žiadosti/Vyhlásenia) za každé dieťa zvlášť. Ak zápisný lístok na stravovanie s návratkou nevyplníte, nezískate nárok na dotáciu na stravu od štátu a budete platiť od budúceho školského roka 2023/24 plnú výšku stravného. Podmienky stravovania a odhlasovania sa od 01.09.2023 zatiaľ nemenia.

            Ďakujem za porozumenie a včasné vyplnenie žiadosti.PaedDr. Róbert Harsányi

          • Malženice - koncoročná disco.

          • RZ v Malženiciach pozýva všetky deti na koncoročnú disco, ktorá sa uskutoční dňa 30.06.2023, v piatok, so začiatkom o 18tej hodine na futbalovom ihrisku v Malženiciach. O zábavu sa postará DJ KISSO. Pripravený bude bufet pre deti- HOT-DOG, kofola, minerálka ako aj bufet pre dospelých pivo a cigánska. Pre deti je pripravená aj odmena za úspešne absolvovanie školského roka. Pre viac info sledujte našu FCB stránku.

          • Mimoriadna situácia s dodávkou elektrickej energie.

          • Dobrý deň.
            Milí rodičia, vzhľadom k dnešnej mimoriadnej situácii s distribúciou elektrickej energie venujte pozornosť tomuto oznamu.

            Žiaci prvého stupňa budú končiť 4. vyučovacou hodinou.
            Obed bude pre všetky deti prvého stupňa zabezpečený v normálnom režime.
            Školský klub bude pracovať bez obmedzení.

            Nakoľko vieme zabezpečiť obed v obmedzenom režime len pre škôlku a prvý stupeň,
            no nie pre žiakov druhého stupňa budú dnes žiaci druhého stupňa končiť 4. vyučovacou hodinou bez zabezpečeného obeda.
             

          • Dopravné ihrisko.

          • Dňa 21.6.2023 žiaci 1. a 2. ročníka strávili vyučovanie netradične. Jednu hodinu teoretickej prípravy a jednu hodinu praktickej prípravy strávili na dopravnom ihrisku v Galante. Aj takouto aktivitou sa žiaci pripravujú na riešenie dopravných situácií v bežnom živote a učia sa základným pravidlám cestnej premávky.

          • Via Historica

          • Dnes k nám zavítala šermiarsko - divadelná kumpánia Via Historica. Počas zážitkovej hodiny dejepisu boli žiakom predstavené významné obdobia a udalosti z našej aj svetovej histórie. Táto hodina “v inom šate” zožala veľký úspech. Pánom zo ZUM-u veľká vďaka, a tešíme sa aj na budúcu spoluprácu!